LUNI-VINERI

09:00-18:00

NE POTI CONTACTA

+407 40 273 552

BUCURESTI, ROMANIA

Strada Levantica nr. 69

Mentenanță gazon sintetic

Mentenanta gazon artificial la standarde europene

Mentenanta gazonului artificial presupune respectarea anumitor reguli cu privire la curățare, menținerea nivelului stratului de umplere, gradul de umiditate, etc.
Gazonul artificial se poate încadra în doua categorii:
-gazon sintetic gol (care nu necesita umplere)
-gazon sintetic de umplere (necesita umplerea lui cu nisip cuartos sau cu granule de cauciuc).

Cand vorbim  de mentenanta gazonului artificial trebuie luate in considerare o serie de proprietati ale acestuia, care necesita o ingrijire speciala:

rezistenta culorii; poate fi mentinuta cu ajutorul periilor rotative contra si  a unui sistem de aspirare

rezistenta la uzura; pentru pastrarea distributiei in conditii optime a granulelor de cauciuc si  de nisip din teren se va efectua un periaj regulat, se vor indeparta buruienile pentru a se asigura ca vegetatia nu se acumuleaza pe terenul de iarba artificiala si se vor indeparta deseurile alimentare (pahare, cutii, gume de mestecat)

permeabilitatea apei; in timpul lunilor de iarna zapada trebuie eliminata, folosindu-se un material moale (de exemplu cauciuc)

Pentru a menține calitatea gazonului este necesar ca întreținerea suprafeței să fie realizată de o firmă specializată, care deține utilaje potrivite. Există o serie de măsuri care țin de întreținerea periodică a terenului, și anume: periajul suprafeței, menținerea stratului de umplere în limitele recomandate, curățarea.

Terenurile cu gazon sintetic trebuie irigate pe perioada verii , deoarece suprafața se încălzește și se deterioreză. În plus, în timpul jocului, există risc de accidentare, ajungându-se la arsuri. La cealaltă extremă, precipitațiile abundente pot deteriora stratul de umplere. Pe timpul iernii este necesar ca zăpada să fie înlăturată, cu ajutorul tilajelor speciale, respectând regulile impuse.

Un alt aspect important este menținerea curățeniei în teren. Măsurile de prevenire, cum ar fi acoperirea terenului pentru a elimina accesul păsărilor și a gunoaielor/frunzelor purtate de vânt sau crearea unei alei betonate pentru accesul jucătorilor în teren sunt benefice pentru menținerea curățeniei.

Regulile pentru îngrijirea terenului trebuie cunoscute și de beneficiarul proiectului și de cele mai multe ori firma care instalează gazonul le pune la dispoziție. Însă, orice problemă care apare, trebuie adusă la cunoștința firmei de specialitate (instalare și/sau mentenanță gazon). După evaluarea situației aceasta va lua măsurile care se impun. Intervenția neautorizată poate atrage după sine pierderea garanției și distrugerea mai amplă a terenului.

Dacă doriți să aflați mai multe despre regulile de bază referitoare la întreținerea gazonului, vă rugăm să descărcați fișierul.

HAI SA NE CUNOSTI MAI BINE

Telul nostru este satisfacerea clientilor nostri prin servicii precise, folositoare si produse de calitate de care va puteti bucura ani la rand.

Amenajam: stadioane, baze sportive, terenuri sportive, terenuri private, la standarde inalte de calitate. Unic distribuitor pe Romania, cu o gama larga de Gazon Sintetic din import.

  • Experiență 90% 90%
  • Profesionalism 100% 100%
  • Seriozitate 100% 100%
Distribuie acum!